Milloin tarvitaan kuorma-auton kuljettajan ammattipätevyys?

6/22/2018

Jos yrityksen käytössä on kevytkuorma-auto (C1) tai kuorma-auto (C), kuuluu kuljettaja todennäköisesti ammattipätevyysvaatimusten piiriin. 


Vaikka laki on ollut voimassa jo vuodesta 2007, on rajanveto ammattipätevyysvaatimuksen piiriin kuuluvista työntekijöistä monille hieman epäselvä. Useimmiten tilanteissa, joissa tarve ammattipätevyyteen on epäselvä, se olisi kuitenkin pitänyt jo hankkia.
 

Satunnaiskuljettajakin tarvitsee ammattipätevyyden

Lähtökohtana on, että vaikka työntekijän toimenkuvana olisikin jokin muu, mutta C1 tai C -luokkaan kuuluvien ajoneuvojen kuljettaminen liittyyy jollakin tavalla työtehtävien hoitamiseen, on työntekijä ammattipätevyysvaatimusten piirissä.

Ammattipätevyysvaatimuksen ulkopuolella ovat siis ainoastaan omat henkilökohtaiset ajot.

Jatkokoulutus: Ammattipätevyys uusitaan viiden vuoden välein

Ammattipätevyys ei ole ikuinen, vaan se tulee uusia viiden vuoden välein jatkokoulutuksessa. Vaikka jatkokoulutukset ovatkin lakisääteisiä, niiden sisällöt ovat pitkälti räätälöitävissä myös kunkin yrityksen erityistarpeiden mukaan.

Verkkokoulutukset ovat nykyaikaa

Nykyisin lähes kaikki teoriaopinnot on mahdollista käydä etänä, omalta kotisohvalta käsin. Verkkokoulutukset toteutetaan asiakaslähtöisesti reaaliaikaisen yhteyden välityksellä, jolloin kyseessä on aito vuorovaikutustilanne samalla tavoin luokkaopetuksessakin.

Katso täältä avoimet verkkokoulutuksemme »

Tarvitsetko sinä tai työntekijäsi kuljettajan ammattipätevyyden?

Jos asia mietityttää tai haluat lisätietoja koulutuksista, ota yhteyttä Suomen Ammattiliikenne Akatemiaan, niin selvitetään ja kartoitetaan tilannetta yhdessä.

Siirry verkkosivuillemme tästä: www.liikenneakatemia.fi

0 kommenttia

Tilaa artikkelit sähköpostiisi

* indicates required